Sportlovet Hittills

Hoppsan... sportlovet bara rullar iväg och imorgon är det fredag.
Lite uppdatering här då:
I söndags var Nathalie och jag till byn me några andra, måndagen njöt jag av att va ensam hemma, tisdan blev det spontan bio med Felicia, såg That Awkward Moment och guud så vi skratta! Rekomenderar verkligen den!
 
 
Igår börja jag jobba vilket jag också gjort idag och även ska göra imorgon och ikväll har jag varit på lokalen med några och sen även en sväng hem till Linette.
Med andra ord har jag inte haft ett så riktigt märkvärdigt sportlov hittills men än är det ju inte slut! ;)
 
(fattar fortfarande inte varför viss text blir större??)

Överraskning

Skolan knalla på trögare än vanligt igår förmodligen för att jag sovde så få timmar natten innan och senare på dagen kom Nathalie och jag på att vi skulle lura och överraska Jenny som kom med båten till stan på kvällen så på kvällen hämta Nathalie och Patrik mig, vi for till den lokala baren några timmar me nå folk och sen hämta vi upp Chresh innan vi for mot stan och hamnen för att överraska Jenny då ju och körde runt i stan osv sen, en super bra kväll såklart eftersom min älskade syster kom hem igen efter flera månader :)
 
 

Gym och lite sånt

Nathalie hämta mig i onsdags å vi for till neste och satt där me folket resten av kvällen typ och i torsdags hämta Linda mig direkt när jag sluta och vi for lite ärenden bland annat och hämta min saknade telefon som varit på service innan vi for till gymmet och gymma x-antal timmar, simma, bastade osv och väl hemma igen kom linda hit och vi tillbringade resten av kvällen här,
blev en nice dags trots våra problem dagen i ända...hahah!
 
  E Linda som fått va fotograf åt mig pga av skit telefonen jag haft...

Lördakväll

Blev att spontant fara ut med Linda igår kväll och vi hamnade hos Patrik/Nathalies på fest med en hel del andra, en riktigt skojj kväll blev det iallafall! :) 
 
 
Var meningen att jag skulle stiga upp och bland annat läsa på prov idag men tydligen var jag så trött efter helgen så jag såv enda framtills klockan 16!!?, so much för provläsning alltså... Suck! Nu ska jag iallafall träna innan jag tar natt efter en kort dag...

Lördaaa

Efter 4 timmar av sömn är det ju inte så svårt att komma på härligare saker än att höra väckarn ringa och det var bara att försöka masa sig upp ur sängen för att fara iväg till jobbet, gotta love ungdoms helg livet asså... 
Nå självaste jobbet felar ju iallafall ingenting alls så tiden gick nog helt snabbt och nu ligger jag hemma som nån klobbad fisk och funderar över kvällens program...
 
En såde sjukt seriös bild lördagskvällen ti ära ;)
 

Partajj

Senaste veckan har mest gått åt att försöka hinna ifatt skolarbetet som jag missade veckan innan och i torsdags råkade det sig så att jag slapp skolan helt och fick vara ledig, vilket resulterade i att jag sov ända framtills kl.14, oops! 
 
  
Igår efter skolan fixa jag mig och så kom Tommy, Jens, Tony och hans en klasskompis Fredrik efter mig och vi for iväg till malax för att försöka hitta hem till Emilia där några andra var på förfest, dock lättare sagt än gjord... haha, nåja vi kom ju dit iallafall tillslut. 
 
Efter några timmar? där hoppa vi in i bilen igen, for till plax på dans och när det sluta va vi så sjukt hungriga så vi for in till ABC på mat innan vi drog hemåt efter en enligt mig riktigt bra och sjukt rolig kväll!
Tack för den guys! 
 
 

Exchange Week Finland day 8: The Last Day & Party

Vaknade upp runt 11 och gjorde oss klara för att tyvärr åka iväg in till flygplatsen för att lämna av Eleonore eftersom veckan rusat iväg och dagen för hemfärd var kommen, kramade om alla och tog ordentligt farväl innan de var tvungna att gå. Så sjuuukt ledsamt!!!
Dock har det varit två veckor i mitt liv som jag aldrig kommer glömma!
 
I will miss you guys sooo much, actually I already do!! ♥♥
 
Väl hemma igen slappa jag hela dagen framtills kl.17 då jag for upp och sminkade revyspelarna inför sista föreställningen, hem några timmar innan jag gick upp till byn igen för årets sista revyfest, festade, laga nå mat osv och som man brukar säga när man har roligt går verkligt tiden snabbt så helt plötslig var klockan 6 på morgonen och det började bli dags att börja fundera på att leta sig hemåt efter en riktigt bra kväll/natt/morgon vad man nu skall kalla det! :)
 
 
 
 
 
 

Exchange Week Finland Day 7: Icehockey & Party

Fredag och sista hela dagen de var här. Konkade iväg med alla väskorna till skolan vi startade en ny del i projekt arbetet som gick ut på att vi skulle på något vis göra en presentation om vad vi tycker om Vasa osv på endast 3h så vi valde att göra intervjuer med folk på stan och sen sätta in det hela i en powerpoint som ni kan kolla in under creative work på bloggen jag länkade till här tidigare och sen presenterade vi det hela för resten av gruppen och en engelska klass.
 
 
 
Runt halv 3 vandra sen hela gruppen iväg till Rosso för att äta tillsammans och sen tog Eleonore, Eva, Filippa & jag bussen hem till Filippa där vi fixade oss klara för att först åka iväg på ishockeymatch och sen skjussa mamma & pappa Eleonore och mig till ABC där vi väntade tills de andra hemifrån kom som skulle med på festen i Sundom som vi finländare ordnat.
For till festen och där lämnade vi tills kl. 3 eller nåt skulle jag tro, blev en riktigt bra kväll nog! :)
 
 
 
 

Exchange Week Finland Day 6: Stundars Visit & Family Evening

Hade sovmorgon från morgonen och for till skolan tills halv 10 då vi deltog i två lektioner innan vi hoppade på en buss som tog oss till stundars där vi tillbringade eftermiddagen med bland annat smörknivs tillverkning.
 
 
 
Mamma hämta oss sen därifrån och vi for bara hem snabbt före vi stack iväg på pizza och efter det hem för att bara chilla tillsammans resten av kvällen.

Exchange Week Finland Day 5: Project Work & Öjberget

Hela förmiddagen gick åt att skriva på hela gruppens blogg kolla in här om ni orkar och vill om våra olika besök runt om i stan och sen gick belgarna iväg för att prova på vinterbadning men eftersom vi sammalagt var 33 ungdomar så fick endast belgarna möjligheten att prova och efter det for vi hem några timmar innan mamma skjussa oss till Öjberget där vi pulka ännu en gång, grilla korv, marshmallows och drack varm choklad, runt kanske 9/10 blev vi upphämtade av Linneas föräldrar och for ner till hennes villa där vi lämnade några timmar.
 
 
 

Exchange Week Finland Day 4: Wärtsilä & Charity Consert

Eftersom vi hade en projekt arbete om hur Vasa stad är uppbyggd fick vi alla Finländare välja av en lista vart vi ville åka på "besök" och eftersom man inte alla dagar får chansen att åka till Wärtsilä valde Johanna och jag det så på tisdags förmiddagen traskade vi, våra belgare och en av deras lärare som också ville följa med iväg till fabriken där vi först satt och talade med två personer och sen fick en guidad rundtur i de fabriksdelar vi var tillåtna att besöka, ett väldigt intressant besök.
 
Fick ha på oss snygga hjälmar, refelxvästar och stålhättor under besöket hahah ;)
 
 
Senare den dagen gick hela gruppen ner till stranden där vi pulkade, provade på snöskor och bara umgicks några timmar innan vi tog bussen hem ett varv och vände sen tillbaka till skolan för att lyssna på faddergalan.
 
 
 
 

Exchange Week Finland Day 3: Iceskating

Mamma skjussa oss till skolan eftersom vi började så opasslig tid gällande bussarna och vi hade först en kort samling innan vi visade dem runt i skolan och gick sen iväg till sessionssalen eller vad den nu heter där stadsstyrelsen sammanträder och fick där något att äta och dricka samtidigt som vi lyssnade på info om Vasa och efter det for Belgarna iväg på en rundtur i stan med två av oss och vi andra bara chilla.
 
 
Lämna kvar i stan efter skolan och for och åt tillsammans med Filippa och Eva, hem till Filippa ett varv och sen samlades vi alla på en isplan för att spendera resten av kvällen med skrinnskorna på.
 
 
 

Exchange Week Finland Day 2: Dance & Plays

Nathalie kom hit och vi drog senare upp till byn tillsammans med henne för att prova på pulkning eftersom de inte har snö i Belgien så bestod så gott som hela veckan av vinteraktiiviteter.
Pulka en stund och så satt vi och tala med Simon och Tony som kom dit en sväng.
 
Sen hem för att äta innan vi var tvungna att åka till lokalen eftersom jag skulle ta inträdet för revyn och efter det skjussa pappa oss in till stan och skolan där vi träffa alla andra, lekte lekar, dansade osv en skojj kväll iallafall! :)
 
 

Exchange Week Finland Day 1: Arriving & Movie

Hade en riktigt riktigt fulspäckad vecka förra veckan så därav ingen uppdatering och detta eftersom Eleonore kom till mig förra lördagen så här kommer en rad inlägg från den veckan...
Hade en riktigt riktigt skojj fredagskväll och drog mig upp ur sängen i lördags och gick ut på en promenad med Linda som hittat hem från Åland över helgen, alltid lika skojj!!! Hemma igen gjorde jag allt klart och så åkte vi för att hämta upp Eleonore på flyplatsen, efter att inte ha sett varandra på typ 100 dagar så var det nog en hel bunt nervösa ungdomar som stod och väntade tills vi skulle få träffa allihopa igen och efter en hel del kramande av alla hoppa vi in i bilen och for hem hit och såg film tillsammans med Elinor som joinade oss. 
 
Bild från fredagen!